reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize spouští další seriálovou tsunami, rozpracováno má osm titulů

aktualizováno
10:35, 31. 3. 2016
Televize Aleš Borovan

V souboji televizí o diváka bude Česká televize i nadále spoléhat na svou silnou zbraň - na výpravné seriály nebo minisérie. V současné době má ČT rozpracováno minimálně osm seriálových titulů, které letos nebo v nejbližším období vrhne na obrazovku.

Kromě již oznámeného pokračování První republiky (výroba Dramedy International) Kavčí hory investují do druhé řady Život a doba soudce A.K. (foto; kreativní producent Jan Lekeš), třináctidílného Inspektora Maxe (výroba Trigon production, hlavní role Juraj Kukura) a série scenáristy Petra Kolečka Most (Jan Prušinovský, kreativní producent Michal Reitler).

Vedle toho jsou ve výrobě i minisérie: Vzteklina (šest dílů, režie Tomáš Bařina, kreativní producent Josef Viewegh), Svět pod hlavou (Marek Najbrt, Radim Špaček), mysteriózní Krev démona (tři díly, Jiří Strach) a třídílná Spravedlnost Petra Bebjaka. V případě Světa pod hlavou, ve kterém spojil síly kreativní producent Reitler a vedoucí projektu Tomáš Feřtek, se jedná o licenční titul, předobrazem je britská série Life on Mars (BBC One).

Celkem ČT v loňském roce schválila výrobu 406 nových projektů, z toho 33 námětů připadá na hranou tvrobu a 190 věcí na dokumenty. Pětinu pak tvoří pořady věnované hudbě, divadlu a tanci.