reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Stillkingové začali vyrábět mozartovský film s útratou skoro 200 milionů

09:59, 7. 4. 2016
Film Aleš Borovan

Nejsilnější servisní produkce Stillking Films Matthewa Stillmana (foto) v Česku odstartovala výrobu filmu Interlude in Prague. Točit se začalo v pondělí 4. dubna na zámku Jemniště.

Výroba zde bude probíhat do 13. května (30 natáčecích dnů). Točí se jak v barrandovských ateliérech, tak na dalších lokacích jako jsou zámky Libochovice, Ploskovice, klášter v Doksanech či prostory barokního divadla na zámku v Českém Krumlově. Interlude in Prague produkují Huw Penallt Jones za britskou produkci Productive International a za za Stillkingy Hannah Leader. Rozpočet českého natáčení se pohybuje okolo 190 milionů korun, štáb čítá 175 lidí.

Fiktivní příběh filmu je založený na skutečných událostech ze života Wolfganga Amadea Mozarta, odehrávajících se v Praze v roce 1787 a spojených zejména se vznikem opery Don Giovanni. Autorem scénáře je Brian Ashby, film režíruje John Stephenson (Farma zvířat - TV film). Ve snímku si zahraje i řada českých herců a hereček jako Klára Issová, Jiří Mádl nebo Kryštof Hádek.