reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Po miliardářovi Kellnerovi chce další peníze za CETIN skoro 470 akcionářů

18:03, 11. 4. 2016

Dodatečné peníze v souvislosti s vytěsněním z telekomunikační společnosti Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN) požaduje po PPF miliardáře Petra Kellnera (foto) téměř 470 minoritních akcionářů. Ti v zákonné lhůtě uplatnili své právo na dorovnání protiplnění.

O vytěsnění minoritářů z CETIN rozhodla valná hromada firmy v závěru roku 2015, proces přechodu práva k akciím byl zahájen v půlce ledna 2016. Jako protiplnění byla stanovena částka 172,4 koruny za akcii. To se řadě menšinových vlastníků nelíbilo, jejich námitky se týkají znaleckého posudku, vypracovaného společností E & Y Valuations.

Konkrétně například stanovené diskotní míry v posudku, analýzy finančního plánu CETIN, složení skupiny porovnatelných společností nebo vývoje cen akcií O2 (ze které se loni CETIN odštěpil, pozn.aut.). Všechny námitky PPF nepřekvapivě považuje za nedůvodné.

Již dříve bylo uvedeno, že část minoritářů (mají reprezentovat údajně jedno procento základního kapitálu firmy) podala v březnu žalobu, kterou se po PPF dožadují doplatku za akcie ve výši 238 milionů korun. Tyto akcionáře zastupuje právní kancelář KLB Legal.