reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerova televize O2 Sport koupila práva na hokej a tenis, rozdělí se na tři kanály

aktualizováno
10:34, 12. 4. 2016

Sportovní televize O2 Sport (miliardář Petr Kellner) investovala vysoké desítky milionů do objemného nákupu sportovních práv v hokeji a tenisu a současně připravuje podstatné rozšíření vysílání.

Vysílací práva na ženský tenisový okruh WTA (na fotce tenistka Petra Kvitová) získala od ledna 2017 do konce roku 2019. Programový balík obsahuje přes 3000 hodin živých přenosů, tenisový WTA magazín a zápasy z 54 turnajů z celého světa.

Kromě toho Kellnerova stanice od sezóny 2018/2019 bude vysílat přenosy (včetně play-off) z domácích hokejových utkání celků HC Sparta Praha a Bílí Tygři Liberec. Kontrakt s oběma kluby byl uzavřen na pět sezón. Zároveň jednání probíhají s dalším hokejovým klubem HC Oceláři Třinec. Naopak od nové sezóny O2 Sport nebude vzhledem k vysoké ceně vysílat zápasy anglické Premier League.

Vzhledem k vysokému objemu nakoupeného obsahu plánuje management O2 rozdělit dosavadní jeden sportovní kanál na tři tematické televizní stanice (fotbal, hokej, tenis), nové brandy budou O2 TV Tenis, O2 TV Hokej a O2 TV Fotbal. "Do nákupu práv jsme v následujících letech připraveni investovat miliardy korun," naznačil Tomáš Kouřil z vedení operátora O2.