reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

CineStar na Černém mostu otevře nové kino, starý multiplex zavře

10:51, 19. 2. 2013
Film Aleš Borovan

Největší řetězec multikin CineStar za pár týdnů mírně navýší počet kinosálů. V těchto měsících probíhá přesun jeho provozu v Praze na Černém mostu do nových prostor rozšířeného obchodního centra, které se nacházejí hned vedle dosavadního působiště. Nové multikino Černý most se zvětší o jeden kinosál na celkem 9. Nový Černý most otevře 23. března.

Akce si vyžádá investici v řádu desítek milionů korun  - nejedná se o pouhý přesun, ale de facto o výstavbu nového kina. Ze stávajícího multikina se použije jen část techniky - některé ozvučení a technologie projekce. Multikino na Černém mostu CineStar převzal v roce 2009 v rámci akvizice celé sítě konkurenčního řetězce Village Cinemas. Vnitřní uspořádání "starého" Černého mostu tak neodpovídalo filozofii CineStar. 

CineStar (na fotce ředitel Jan Bradáč) v tuto chvíli provozuje 12 multikin s 89 sály, které mají kapacitu 15,2 tisíce sedadel. Celkem je v České republice 27 multiplexů s 214 kinosály (skoro 40 tisíc sedadel). Provozovatel multikin Premiere Cinemas plánuje letos na podzim otevřít multiplex v Olomouci a na jaře 2014 v Teplicích.