reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Investiční skupina Enern nasypala do zdravotnického portálu 150 milionů

09:18, 8. 6. 2016
Internet Aleš Borovan

Čilá investiční skupina Enern, která se zaměřuje na internetový segment (podíly v Slevomat.cz, Rohlik.cz, ROI Hunter atd.) a energii, se pustila do zdravotnického byznysu.

Spolu s EBRD a Target Global se stala jedním ze tří investorů, kteří v tomto investorském kole nalili celkem 20 milionů dolarů (cca půl miliardy korun) do polské společnosti Docplanner. Ta kupříkladu v Česku provozuje portál ZnámýLékař.cz (50 tisíc lékařských profilů a 300 tisíc hodnocení od pacientů). Enern se na celkové investici podílel částkou 150 milionů korun. Peníze budou použity na mezinárodní expanzi.

Docplanner se současně slučuje se španělským konkurentem Doctoralia. Vzniká tak velká online globální platforma pro lékaře a jejich pacienty. Ta obsáhne 5 miliónů lékařských profilů a měsíčně obslouží 17 miliónů unikátních návštěvníků ve 45 zemích.

Enern vznikl v roce 2010, původními partnery jsou Petr Šmída (ex Alfa Bank Russia), Pavel Mucha (ex Centrum Holdings), Radek Švec a Radovan Nesrsta (ex McKinsey). Později přistoupil jako venture partner Tomáš Čupr (foto). Zasvěcenci hovoří i o penězích skrytého investora. Enern v současné době spravuje investice, jejichž hodnotu dohaduje na 3 miliardy korun.