reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Vodafone chce prodloužit kontrakt s filmovým festivalem Karlovy Vary

16:51, 20. 2. 2013
Film Reklama/PR Aleš Borovan

Prezident filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška si může zapálit další vítěznou cigaretu. Pokud na obou stranách nedojde k zásadní změně podmínek sponzorské spolupráce, jeden z hlavních partnerů, mobilní operátor Vodafone, prodlouží smlouvu. Ta měla původně vypršet letos, kdy se Vodafone zúčastní festivalu již posedmé. Jeho finanční účast se pohybuje mezi 4 až 6 miliony korun ročně.

Dalšími velkými sponzory festivalu byly v uplynulém ročníku ČEZ, RWE, KKCG, UniCredit Bank nebo Eurovia. Nejdůležitější kontrakt pro Bartoškův tým představuje spolupráce s ČEZ. Současná smlouva byla uzavřena na období 2011 až 2014 a díky ní filmový festival dostane každý rok příspěvek 22 milionů korun. ČEZ je přítomen na festivalu již od roku 2001. Pořádající firma Film Servis Festival Karlovy Vary (FSFKV, Bartoška je jediný akcionář) od energetického obra v letech 2008 až 2014 vyinkasuje skoro 150 milionů korun. 

Celkový rozpočet akce se pohybuje okolo 140 až 150 miliony za rok. Přibližně 30 procenty se na této cifře podílí ministerstvo kultury, karlovarský kraj a město Karlovy Vary. V roce 2011 skončila FSFKV v zisku 5,3 milionu korun.