reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Fresh Films v Praze rozjedou obří festival světla Signal

11:22, 21. 2. 2013

Praha letos dostane novou velkou kulturní akci. V říjnu se v pražských ulicích, klubech, galeriích a divadlech uskuteční první ročník festivalu světla Signal. Za akcí stojí produkční společnost Fresh Films (na fotce většinový vlastník a ředitel akce Martin Pošta). Rozpočet skoro měsíčního festivalu je stanoven na 26 milionů korun (bude hrazen z velké části granty), souhrnnou návštěvnost všech instalací a performací organizátoři odhadují na více než 700 tisíc lidí.

Hlavním tématem Signalu je užití světla na venkovních prostranstvích města i v uzavřených prostorách. Součástí přehlídky bude několik desítek světelných a gelerijních instalací a videomapping (videoprojekce na fasády budov). Fresh Films k akci pozvali renomované umělce ze zahraničí (Pablo Valbuena, Anti VJ, 1024 architekture) i z české výtvarné scény (Krištof Kintera, Milan Cais, Maxim Velčovský, Olgoj Chorchoj).

Festivaly světly probíhají již několik let ve velkých evropských městech (Lyon, Berlín, Londýn, Barcelona). V Česku se několik podobných akcí uskutečnilo v Olomouci, kde probíhají dokonce dva festivaly světla (jeden z nich zaštiťuje výrobce žárovek Philips).