reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Babiš investuje do Colours of Ostrava

12:06, 21. 2. 2013

Hudební festival Colours of Ostrava ulovil dalšího velkého sponzora. V letošním roce do akce poprvé vstoupí Agrofert Holding miliardáře Andreje Babiše (na fotce), který se vedle ArcelorMittal, ČEZ a Vítkovic stane hlavním partnerem. Sponzorská suma se podle informací Borovan.cz pohybuje v řádech milionů korun.

Agrofert Holding v loňském a letošním roce razantně navýšil sponzoring velkých showbyznysových akcí - loni investoval do koncertů Karla Gotta, letos pak do probíhajícího (a skoro vyprodaného) turné skupiny Kryštof.

Letošní rozpočet Colours of Ostrava by se měl o něco navýšit oproti obvyklé úrovni 50 až 55 milionů korun z předchozích let. Pořádající firma Colour Production podnikatelky Zlaty Holušové pro nadcházející ročník nakoupila řadu zahraničních hvězd, mezi jinými Jamieho CullumaSigur Rós nebo Damiena Riceho.

Colour Production se kromě velkých investorů dlouhodobě daří na akci získávat vysoké příspěvky z veřejných rozpočtů. Kupříkladu v roce 2011 to mělo být přes 11 milionů korun. Festival ve stejném roce skončil ziskem 2,5 milionu korun.