reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Herní obchod Xzone.cz investuje do PC hry Novus Inceptio

09:33, 19. 7. 2016

Jeden z největších online prodejců počítačových a konzolových her Xzone.cz rozšiřuje byznysový záběr. Spojil se s programátorem Martinem Mastným a společně vytvořili nezávislé vývojářské studio McMagic Productions (MMP).

V MMP drží Mastný 70 procent a Xzone 20 procent. V případě herního obchodu podíl ve studiu souvisí s finanční investicí do dalšího vývoje Mastného hry Novus Inceptio (screen), která se na trhu objevila v září 2015 jako titul s předběžným přístupem. Novus Inceptio je online survival hra určená pro více hráčů (MMORPG), vývojáři děj umístili do postapokalyptického světa. Vyvíjet se začala od počátku  roku 2015.

Provozní firma Xzone (hlavní majitelé Martin Schovanec - 30 procent, Jan Hanuš - 20 procent a Jiří Pospíšil - 20 procent) v roce 2015 utržila přes 100 milionů, zisk dosáhl 300 tisíc korun. Obchod loni fúzoval s konkurenčním webem Gameexpress.cz (viz odkaz pod textem), čísla tedy není možné meziročně porovnávat. Kromě hry Novus Inceptio je Xzone připraven vstoupit jako investor do vývoje dalších "perspektivních titulů".