reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Prodejce elektroniky Datart po hrůzyplných ztrátách konečně dosáhl desetimilionového zisku

09:16, 31. 7. 2016

Jeden z největších prodejců spotřební elektroniky Datart International se konečně pořádně zmátořil po obřích prodělcích z minulých let. Čistý zisk za fiskální rok 2015/2016 (skončil 30. dubna 2016) přesáhl 27 milionů korun oproti 9 milionům za předchozí období.

Ještě za fiskál 2013/2014 firma prodělala 57 milionů, o rok dříve to dokonce bylo minus 102 milionů korun. Tyto hrůzyplné prodělky byly dávány do souvislosti s neschopností předchozích majitelů, britsko-francouzské společnosti Darty, orientovat se na tuzemském trhu.

Současní vlastníci, skupina investorů kolem Pavla Bádala plus HP Invest, zlepšují i celkový výkon Datartu. Tržby společnosti za poslední fiskální rok stouply ze 4,9 miliardy na 5,1 miliardy korun. Firmě, která je pod tlakem velkých e-shopů s elektronikou, se konečně daří propojovat kamenné prodejny s webem. V současné době Datart provozuje podle vlastních stránek přes 40 kamenných obchodů (v Česku i na Slovensku), kromě toho spolupracuje s 400 výdejními místy. V letošním roce chce otevřít tři nové prodejny a také první kuchyňské studio na Moravě.