reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Punkeři Pipes and Pints pronikají na zahraniční trhy

17:01, 22. 2. 2013
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Hudební byznys kolem česko-amerických punkerů Pipes and Pints nabírá obrátky. Díky kontaktům na zahraniční festivaly a solidní desce Found & Lost, kterou loni vydal Supraphon, se jim čím dál více daří na zahraničních trzích. Kapela v uplynulých týdnech odehrála deset vystoupení v Německu, Polsku a Rakousku. V březnu vyjede na dvacítku klubových koncertů v Německu, Francii, Španělsku a Švýcarsku.

V létě pak budou následovat účasti na velkých evropských festivalech - Rock am Berg, Bretinga a Eier mit Speck v Německu, Les Feux de Lete a Rockenstock ve Francii. "V jednání je například Eurocken a další," uvedl frontman Vojta Kalina.

Ruku v ruce s častým koncertováním jdou i rostoucí prodeje alba Found & Lost. V Česku již dosáhly na ocenění zlatá deska, která se uděluje za 5000 prodaných nosičů. Na zahraničních trzích, pro které licenci získal label People Like You/Century Media, se prodal mírně nižší počet. Další desku budou podle Kaliny v zahraničí vydávat rovněž People Like You, v jednání je renomovaná americká gramofirma Fat Wreck.