reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Ropný miliardář Lamich koupil podíl v platformě pro internetovou televizi

Ropný miliardář Petr Lamich (foto), majitel Lama Energy Group (LEG), pokračuje v expanzi na televizním/telekomunikačním trhu. Po startu virtuálního operátora Lama Mobile a akvizici satelitní TV platformy Digi Czech Republic nyní získal minoritní podíl v technologické společnosti 4NET.TV solutions.

Ta se zabývá vývojem softwarových řešení pro internetovou televizi. Spolu s LEG koupila minoritní podíl ve 4NET.TV solutions i společnost itself. Ve 4NET.TV solutions jsou tak nyní tři minoritáři - kromě výše uvedených ještě firma PODA. Většinový podíl nadále drží zakladatel 4NET.TV a ředitel Tomáš Říha. Všichni tři minoritní akcionáři jsou zároveň zákazníky 4NET.TV solutions v oblasti provozování IPTV/OTT televizního vysílání.

Lamichova Digi Czech Republic nyní vedle satelitního vysílání začala zákazníkům nabízet rovněž sledování programů Nová DIGI TV prostřednictvím internetového připojení pod názvem Digi2Go. Digi je tak prvním televizním operátorem v Česku, který stejný obsah nabízí zákazníkům dvěma způsoby. Lamichovci investují i do televizního obsahu: za značně vysokou částku v řádu stamilionů korun nedávno koupili exkluzivní, několikaletá práva na přenosy z anglické Premier League, Sky Bet Championship, španělské La Ligy a také tenisových turnajů ATP.