reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Krizový manažer Kvapil odchází z Empresa Media

12:46, 25. 2. 2013
Televize Aleš Borovan

Z vydavatelství Jaromíra Soukupa Empresa Media odchází krizový manažer Robert Kvapil. Ten měl z velké části na starosti Soukupovo televizní podnikání - řízení TV Barrandov (funkce předseda představenstva) a proces převzetí pražské a středočeské televize TV Metropol. Podle zdrojů Borovan.cz Kvapil opustí Empresu již tento týden.

Insiderské zdroje nabízejí několik vysvětlení: podle jednoho zdroje nebyl Soukup spokojen s letošním poklesem sledovanosti TV Barrandov (podle měření ATO předminulý týden denní podíl na sledovanosti spadl na 4,4 procenta). Podle dalšího zdroje šlo o "vzájemnou dohodu". Kvapil předtím do roku 2011 pracoval jako obchodní ředitel České televize.

Kvapil minulý týden dokončil proces due dilligence licenční firmy Metropol TV. Ta donedávna měla dvě licence - na dnes již zaniklou TV Pětka a na TV Metropol, která v současnosti vysílá pouze smyčku. Na základě výsledků auditu by se Soukup měl rozhodnout, zda TV Metropol přičlení do svého televizního království. Firma má dluhy v řádu desítek milionů korun - vůči zaměstnancům nebo obchodním partnerům, kupříkladu vůči Českým Radiokomunikacím. Během procesu prodeje v ní došlo k rozpadu řady zpravodajských a manažerských týmů.