reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Lukačovič se pouští do politických bitev, spouští Seznam Zprávy

06:11, 4. 10. 2016

Doposud politice se spíše vyhýbající miliardář Ivo Lukačovič (foto), který naposledy masově veřejně vystoupil v akcích proti tehdejšímu Telecomu v listopadu 1998, se de facto pouští na politické kolbiště. Po měsících příprav a personálního vysávání tradičních mediálních hráčů Lukačovičův tým nyní spustil na homepage Seznam Zprávy.

V nabídce se doposud objevilo například video z vystoupení policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Každé ráno by se na homepage Seznamu (levý sloupec) měly objevit exkluzivní zprávy, během dne pak budou následovat "aktuality a servis typický pro online média". Nabídka pak vyvrcholí komentovanými zprávami, vysílanými živě po 20. hodině.

Redakci vede Jakub Unger, kterému se pro Lukačoviče podařilo najmout řadu známých mediálních jmen - kupříkladu Jiřího Kubíka, levicového komentátora Jindřicha Šídla nebo Zuzanu Hodkovou, dříve Luňákovou. Externě bude vypomáhat například Sabina Slonková (Neovlivni.cz) a novináři z Forbesu či Reportéra. V Seznamu.cz kvůli aktuálnímu projektu vzniklo i zpravodajské studio.

Již z ladění a témat zpravodajského obsahu je patrné, že Lukačovič půjde do střetu zejména s Economií, Mafrou Andreje Babiše a Czech Media Invest Daniela Křetínského a Patrika Tkáče.