reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Hezký přestup: David Špinar se stal ředitelem investiční skupiny Miton

11:13, 18. 10. 2016
Internet Aleš Borovan

Internetová investiční skupina Miton přišla s novinkou: v řídící struktuře vytvořila pozici generálního ředitele. Na post přetáhla Davida Špinara (foto), který doposud pracoval jako head of performance v českém Google.

V Mitonu má Špinar řídit marketing a business development, jeho nástup signalizuje novou strategii celé skupiny. V skupině by se podle všeho měla vytvořit nová širší manažerská úroveň mezi současnými partnery a jednotlivými projekty.

Až doposud bylo řízení ve skupině (Slevomat.cz, Rohlik.cz, Bonami.cz atd.) do značné míry kolektivní s tím, že každý ze šesti partnerů skupiny měl na starosti vlastní projekty a oblasti odpovědnosti. Ondřej Raška měl doposud na starosti technologické záležitosti, inovace a investice do inovací. Tomáš Matějček se zabývá finanční a byznysově-právní oblastí. Michal Jirák a Tomáš Hodboď řeší produktové záležitosti. Milan Zemánek funguje jako vizionář skupiny. Václav Štrupl řídí Bonami a vnější vztahy skupiny.

Špinar má v rámci českého internetu několikaletou profesní historii. V roce 2005 spoluzakládal výkonnostní digitální agenutur H1.cz. Tu v roce 2013 koupila nadnárodní komunikační skupina GroupM. Špinar zde ještě rok fungoval jako CEO a poté přestoupil do českého Google na pozici head of performance.