reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Dokumentární televize KinoSvět odstartuje na počátku března

16:33, 26. 2. 2013

Televizní trh obohatí nová stanice. Od 1. března začne vysílat dokumentární televize KinoSvět, za kterou stojí  Československá filmová společnost (CS Film, Horor Film, CS mini) televizního podnikatele Leoše Pohla (foto). Terestrické vysílání KinoSvět se objeví v pražském multiplexu, který vlastní Pohlova firma Prague Digital TV. Na počátku března se nová televize objeví i v kabelových sítích UPC Česká republika v nabídce Komfort.

Je to již druhý neplacený dokumentární kanál, spuštěný v krátkém čase v České republice - 1. února odstartovala Prima Zoom společnosti FTV Prima.

KinoSvět bude vysílat 24 hodin denně. Chce nabídnout více než 600 premiér ročně (pořady Okna vesmíru dokořán, Šlechtické rody, Filmový týdeník), zaměří se na oblasti jako vesmír, historie, umění, válka, věda a technika nebo příroda. Programové schéma bude rozčleněno do bloků, premiéra každého bloku je v 15 hodin. Bloky se reprízují osmkrát za den. Cílovou skupinou nové stanice jsou diváci od 34 do 55 let. Reklamu bude prodávat mediazastupitelství Atmedia.

Spuštění KinoSvět je součástí Pohlovy rozsáhlé mediální expanze. Loni na podzim od Metropol TV nakoupil pražský multiplex, v polovině února odstartoval na satelitu Horor Film. Před několika dny získala společnost RadioPraha (Pohl drží třetinový podíl) licenci na celoplošné Radio Dechovka.