reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mafra spustí v květnu druhou hudební televizi

11:26, 27. 2. 2013

Jeden z největších vydavatelských domů Mafra (MF Dnes, Lidové noviny) startuje expanzi na televizním trhu. V květnu spustí druhý kanál hudební televize Óčko, který se bude zaměřovat na starší hity z 80. a 90. let. Plán již podle informací Borovan.cz schválilo představenstvo Mafra. V tuto chvíli jsou na stole dva pracovní názvy nové televize Óčko Hity a Óčko Retro.

Nová televize Mafry by se měla objevit v třetím multiplexu Českých Radiokomunikací (vysílá zde i "hlavní" Óčko).

Druhé Óčko bude nízkorozpočtový projekt, roční náklady se budou pohybovat v řádu několika málo milionů korun. Kanálu bude šéfovat současný ředitel Óčka Štěpán Wolde (na fotce), odbavovat by ho měl stejný tým jako Óčko. Poměr české a zahraniční hudby se bude zpočátku pohybovat v relaci 1:2, později se podíl tuzemské muziky zvýší. Ve večerních hodinách se objeví převážně rocková a ostřejší hudba po vzoru radia Beat.

Součástí nového kanálu by měla být i teleshoppingová nabídka hudby ve spolupráci s velkými gramofirmami jako například Supraphon. Příslušné dohody však doposud nebyly uzavřeny.

Provozovatel Óčka, Stanice O, se donedávna pohyboval ve ztrátě. V roce 2011 minus dosáhl 13 milionů korun (tržby 81 milionů), kumulovaná ztráta v období 2009 až 2011 přesáhla 45 milionů korun. Podle zdrojů Borovan.cz by se však hospodaření Stanice O v loňském roce mělo významně zlepšit.