reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Největší produkce Stillking Films loni navýšila obrat téměř o půl miliardy

13:47, 8. 11. 2016
Televize Film Aleš Borovan

Největší česká filmová a televizní produkce Stillking Films, kterou ovládá Matthew Stillman, loni razantně navýšila výkon. Obrat všech jejích filmových, TV a reklamních projektů, u kterých v tuzemsku zajišťovala výkonnou produkci a částečně i koprodukci, meziročně vzrostl o 457 milionů na 1,718 miliardy korun.

Z celkové částky připadlo na produkci filmů a seriálů 1,349 miliardy korun (meziročně plus 438 milionů), 369 milionů (plus 20 milionů) pak na výrobu reklamních spotů. Jedná se de facto o součet rozpočtů všech projektů, v částce je pak ukryto fee pro firmu (občas Stillkingové figurují jako koproducenti), které se podle odhadů může pohybovat v řádu milionů korun. Celkový účetní zisk firmy vyskočil na 2,1 milionu po ztrátě 660 tisíc korun v roce 2014.

Produkce Stillking Films v loňském roce v Česku vyráběla především páté pokračování upírské ságy Underworld: Krvavé války (foto), které za české výrobky a služby utratilo 862 milionů korun a za kterým stojí americká produkční společnost Lakeshore Entertainment. Dalším produkovaným dílem byl americký kriminální seriál Legends, který financovala produkce Fox 21 (součást obří zábavní skupiny Fox Entertainment Group).