Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Agonie středočeské TV Metropol se prohlubuje

15:01, 4. 3. 2013
Televize Aleš Borovan

Nejasná situace okolo středočeské a pražské televize TV Metropol dostala nový spád. Podle informací Borovan.cz v sídle televize u pražského Náměstí Míru dnes přestala fungovat elektřina a topení. Výhledově by údajně měla být vypnuta i voda. Odstřižení energie znamená, že se zaměstnanci stanice budou v následujících dnech velmi obtížně dostávat do práce, pokud vůbec - vstup funguje na čipovou kartu.

Televize momentálně vysílá smyčku v regionálním multiplexu 4. O dalším pokračování dramatu rozhodne mediální podnikatel Jaromír Soukup, jehož firma Empresa Media v televizi před několika dny dokončila proces due dilligence. 

Budoucnost televize je nejasná již od konce loňského roku, kdy do licenční firmy Metropol TV vstoupil nový investor. Papírově firmu kontroluje advokát Jan Mrázek, člověk s vazbami na majitele Mladé fronty Františka Savova. S Metropol TV jsou podle informací Borovan.cz spojeny milionové pohledávky, které vůči ní uplatňují věřitelé (například České Radiokomunikace nebo zaměstnanci). Druhá televize z portfolia Metropol TV, celoplošná Pětka, přestala vysílat na počátku února.