reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tříska se stal stoprocentním majitelem Cinemartu

17:42, 5. 3. 2013
Film Aleš Borovan

Vycházející hvězda české filmové distribuce, společnost Cinemart, má konečně jediného majitele. Stoprocentním vlastníkem se stal profesor Aleš Tříska (EkoEnergo Czech Republic, Lesy Mladá Boleslav), který v závěru minulého týdne na valné hromadě firmy vykoupil od minoritních akcionářů zbylých cca 800 akcií. Menšinoví vlastníci podle informací Borovan.cz měli akceptovat nabízenou cenu 2250 korun za kus.

Nyní běží lhůty pro podání případných námitek a pro zápis do obchodního rejstříku. Tříska po zapsání transakcí bude vlastnit všech 65 132 akcií Cinemartu, každou s nominální hodnotou tisíc korun.

Cinemart byl donedávna spíše menším hráčem na distribučním trhu, který se soustřeďoval na nezávislou produkci. V jeho vedení je zainteresován herec a scénárista Zdeněk Svěrák. Na přelomu roku se společnosti podařilo získat smlouvy s velkými hollywoodskými studii 20th Century Fox, DreamWorks Animation, Universal Pictures a Paramount. V letošním roce tak v Česku na plátna kin vyšle hity jako Smrtonosná past: Opět v akci, Nevědomí s Tomem Cruisem nebo Rychle a zběsile 6.