reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Čuprova online sámoška Rohlik.cz loni vyrostla třikrát, obrat atakoval miliardu

10:43, 27. 2. 2017

I přes loňské velké problémy se skladovým systémem a personálním obsazením některých klíčových funkcí online sámoška Rohlik.cz v roce 2016 podle svých slov splnila plán trojnásobného růstu.

Zatímco v roce 2015 obrat údajně dosáhl 300 milionů, loni to už bylo údajně 960 milionů korun. Číslo nebylo možné ověřit z výkazu zisků a ztrát, které e-sámoška nezveřejnila. Podobně rychlé tempo růst je v plánu i letos, kdy by měl obchod vyrůst dvoj- až trojnásobně. Provozní firma obchodu Velká Pecka stále generuje ztrátu, zisk se čeká až v letošním roce.

"Loni jsme si dali za cíl v Praze a Brně utržit 750 milionů a další stovky miliónů přidat díky územní expanzi. Nakonec byl zájem pražských a brněnských zákazníků vyšší, než jsme plánovali," uvedl zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr (foto). "S územním rozšiřováním jsme tak začali v lednu, kdy se Rohlik.cz otevřel pro zákazníky z Plzně, Liberce, Hradce Králové, Pardubic a Ústí nad Labem."

Čupr v provozní firmě Velká Pecka vlastní největší podíl téměř 42 procent. Další velké podíly zde drží investiční skupiny Enern a Miton.