reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize letos schválila projekty za 185 milionů

aktualizováno
16:18, 6. 3. 2013
Televize Aleš Borovan

Od počátku ledna do poloviny února vedení České televize (na fotce ředitel ČT Petr Dvořák) schválilo k realizaci celkem 65 programových projektů. Ty si vyžádají celkovou investici 185 milionů korun. Téměř polovina investic půjde do hrané tvorby, 38 procent z částky ČT vynaloží na zábavní pořady.

Mezi podpořenými projekty je kupříkladu seriál Neviditelní (série o pohádkových bytostech v civilním hávu), soutěž Souboj generací (komediální program, v němž jsou proti sobě postaveny tři generace) nebo Lovci záhad (cyklus dramatických příběhů ze světa vědy a techniky).

V letošním roce management ČT naplánoval utratit za výrobu pořadů celkem 3,575 miliardy korun (externí plus interní náklady).

V roce 2012 byla skladba schválených projektů radikálně odlišná. Za loňský rok Programová rada ČT schválila do výroby přes 297 projektů, z toho polovinu tvoří dokumenty, 53 zábavní projekty a 45 hraná tvorba. Filmových koprodukcí bylo schváleno přes 35. Celkem si tyto projekty vyžádají přes 600 milionů korun.