reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Výrobce videoher a konzolí Nintendo posílá na trh další přístroj Switch

12:36, 6. 3. 2017

Japonský herní gigant Nintendo (konzole Wii, herní frančíza Mario, Pokémon atd.) začal od 3. března prodávat novou (v pořadí sedmou) herní konzoli Switch, na kterou hodně sází.

Switch je de facto kombinací domácí konzole a handheldu/tabletu. Skládá se ze tří částí: multidotykového displeje, odnímatelných ovladačů Joy-Conů a dokovací stanice. Na americkém trhu byla zaváděcí cena stanovena na 300 dolarů (cca 7700 korun), v Česku přístroj nabízí kupříkladu Alza.cz za 9000 korun.

Důležité je portfolio herních titulů pro Nintendo Switch. To v tuto chvíli není příliš rozsáhlé, což může zpomalit počáteční prodeje. Hráči mohou nyní hrát titul The Legend of Zelda: Breath of the Wild nebo sbírku jednoduchých miniher 1-2-Switch. Na trh zanedlouho přijdou další hry: Mario Kart 8 Deluxe (28. dubna), Arms (jaro), Splatoon 2 (léto), Fire Emblem Warriors (podzim), Super Mario Odyssey (vánoční sezóna 2017) či Xenoblade Chronicles 2 (2017). Letošní prodeje přístroje se odhadují na 5 milionů kusů.

Nintendo v uplynulém fiskálním roce, končícím v březnu 2016, utržilo 504 miliard japonských jenů (cca 4,4 miliardy dolarů), což představuje meziroční pokles o 8 procent. Provozní zisk naopak vyskočil o 33 procent na 33 miliard jenů (295 milionů dolarů).