reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Prague Studios v Letňanech postaví dva filmové ateliéry

14:14, 7. 3. 2013
Film Aleš Borovan

Ateliéry Prague Studios (PS) filmového podnikatele Tomáše Krejčí plánují výrazné rozšíření kapacity. V příštím roce by v dosavadním působišti v pražských Letňanech měly otevřít dvě nové, navzájem propojitelné haly o souhrnné výměře 2400 čtverečních metrů. Celková investice včetně loňského odkupu pozemků by se podle odhadu Borovan.cz měla vejít do 90 milionů korun.

Počet hal PS se tak zvýší na pět. Celková plocha Prague Studios naroste o 33 procent na 9650 metrů čtverečních. Pro porovnání: obří ateliér MAX konkurenčních Barrandov Studio, postavený za cca 200 milionů korun, má plochu 4200 čtverečních metrů.

V letňanských halách se vyráběla řada velkých zahraničních projektů, například Red Tails (foto), Wanted nebo Rudý baron. Točí zde i další Krejčího firma, produkční společnost Milk and Honey Pictures, kterou vlastní napůl s Radomírem Dočekalem

V Česku se nový filmový ateliér otevíral loni v únoru. Technologická firma T Servis v Dolních Jirčanech u Prahy otevřela multifunkční halu, kterou lze využít i jako ateliér nebo televizní studio. Investice se pohybovala okolo 100 milionů, hala má celkovou plochu 3000 čtverečních metrů. Investice do stávajících ateliérů plánuje i nový ředitel Barrandov Studios Petr Tichý.