reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

E-shop Notino miliardáře Zámce pohltil německého prodejce kosmetiky Mussler Beauty

17:22, 5. 4. 2017

Našlápnutý e-commerce miliardář Michal Zámec (foto), který ovládá e-shop Notino.cz, je hodně při chuti: v Německu koupil tradičního prodejce kosmetiky, stuttgartskou společnost Mussler Beauty (MB). 

Rodinná firma Mussler Beauty má více než osmdesátiletou tradicí a obrat kolem 320 milionů korun. V rámci této akvizice Notino získalo 75  procent firmy od Mattiase Musslera, jenž byl doposud jediným majitelem a ředitelem MB. Mattias Mussler si ponechá zbylou čtvrtku a zůstane i ředitelem německé firmy i týmu ve Stuttgartu. Zároveň se stane country managerem značky Notino pro Německo a Rakousko.

Stuttgart se tak stane druhým největším centrem v rámci sítě Notino. Sídlo Notina zůstává v Brně, kde má firma i středoevropské logistické centrum. Jedním z prvních projektů, vzniklých na základě nového partnerství, je nový koncept evropského kamenného obchodu, který bude realizován v padesáti nových lokalitách v celé Evropě. V Německu půjde o 10 nových prodejních míst.

"Touto akvizicí chceme výrazně urychlit náš růst na německém trhu, který je pro nás z hlediska velikosti a geografické blízkosti mimořádně zajímavý a strategicky důležitý," podotkl Zámec. Roční obrat Notina se pohybuje okolo 6 miliard korun, v současné době působí v 16 zemích po celém světě včetně USA a Velké Británie.