reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mediální dům Vltava Labe Media koupil majoritu v Regionální televize CZ

Pentařské vydavatelství Vltava Labe Media (VLP) expanduje na mediálním trhu - koupilo 70 procent ve společnosti Regionální televize CZ (RTCZ), která provozuje televizní program regionalnitelevize.cz.

Dosavadní 100procentní majitelka firmy Eva Stejskalová zůstává ve firmě jako CEO. Regionalnitelevize.cz divákům přináší zpravodajství (politika, ekonomika, kultura, sport atd.) z českých, moravských a slezských regionů. Podle vlastních slov spolupracuje s více než stovkou lokálních, regionálních a internetových televizí. RTCZ má TV licenci na terestrické vysílání v DVB-T (vysílá v regionální síti 8 Českých Radiokomunikací) a na vysílání na satelitu. Program je přítomen rovněž v kabelových sítích  a v IPTV.

Po dokončení transakce VLP (na fotce ředitel Michal Klíma) plánuje spustit spolupráci s regionálními televizemi nejen po obsahové, ale i po obchodní stránce. Předpokládá se i intenzivní spolupráce s krajskými, okresními i místními úřady a samosprávami. "Spojení s Deníky je vzhledem k charakteru našeho projektu podporujícího české regiony logické a posílí nejen samotnou televizi, ale i naše obchodní partnery," uvedla Stejskalová.