reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Zadluženou TV Metropol převzal František Savov

16:14, 11. 3. 2013
Televize Aleš Borovan

Mediální podnikatel Jaromír Soukup ztratil zájem o regionální a pražskou televizi TV Metropol. Stanice nakonec skončí ve skupině Mladá fronta (MF), kterou ovládá podnikatel František Savov. "Programová skladba TV Metropol zůstane zachována a bude se nadále zaměřovat na zpravodajství, publicistiku a dokumentární pořady," uvedla mluvčí MF Pavlína Míčová.

Savov tak novým provozem obohatil  televizní divizi Mladé fronty, kterou má pod palcem manažer Karel Polcar. Tato divize doposud vyráběla pořady pro novácký kanál Fanda. Podle Míčové TV Metropol pokrývá celou Prahu a 65 procent Středočeského kraje, celkem 2,15 milionu diváků. Provozní firma Metropol TV dluží miliony korun jak zaměstnancům, tak kupříkladu Českým Radiokomunikacím za přenos signálu.

V Metropol TV prováděla v únoru due dilligence původně Soukupova firma Empresa Media. Po jejím ukončení z Empresy odešel krizový manažer Robert Kvapil, který měl proces převzetí TV Metropol na starost. Druhá televize Metropol TV, celoplošná Pětka, ukončila vysílání na počátku února.