reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Skupina Radio United dokončila sjednocení programové sítě Kiss, povede ji Lehner

09:55, 5. 5. 2017

Mediální skupina Radio United miliardáře Ivana Zacha (rovněž TV Prima) před několika dny dokončila sjednocení rádiové programové sítě Kiss.

Programovým manažerem sítě se stal Karel Lehner (dříve rádia Crystal, Frekvence 1, Kiss 98 nebo Beat). Změna spočívá ve sjednocení názvů, sblížení programových schémat jednotlivých Kiss rádií zejména co se týká četnosti a rozsahu zpravodajství a hudební náplně (playlist plus částečně moderátorské vstupy). Regionálně je nadále odbavováno zpravodajství, servis o počasí, speciální operace (soutěže), kulturní a společenský servis a rovněž reklama.

Nejedná se tedy o novou celoplošnou stanici, ale o do značné míry unifikovanou programovou síť, vystupující pod jednotným názvem Kiss. Pro technologie odbavování jsou použity systémy firem RCS Works a 8BC (Cartmaster).

Podle údajů Radio United (RU) rádio Kiss oslovuje v Česku týdně 710 tisíc posluchačů. Silné pokrytí je v Praze, středních Čechách a na jižní Moravě (viz mapa pokrytí). RU plánuje zvýšit pokrytí ve vybraných lokalitách jako Cheb, Varnsdorf, Bruntál, Rychnov nad Kněžnou, již iniciovala příslušná licenční řízení.