reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Vývojář webů a aplikací Etnetera zvedl tržby nad 200 milionů

09:01, 19. 5. 2017

Společnost Etnetera (skupina majitelů v čele s Václavem Bittnerem - 35,8 procenta a Martinem Holečkem - 35,8 procenta), která se specializuje na vývoj webových a mobilních aplikací, opět navyšuje výkon.

Tržby Etnetery za uplynulý fiskální rok (skončil v únoru 2017) meziročně stouply o 18 procent na 213 milionů korun. Ještě za období 2014/2015 to bylo 155 milionů. Provozní zisk firmy vzrostl meziročně o 8 procent na 35 milionů korun. V předchozím fiskálním roce při provozním zisku 32 milionů dělal čistý účetní profit Etnetery skoro 27 milionů.

V uplynulém období se společnost pod vedením výkonného ředitele Martina Paličky (foto) soustředila na rozvoj stávajícího portfolia a růst v oblasti mobilního vývoje. Etnetera mimo jiné dokončila mobilní aplikace pro Fortunu či Škoda Auto. Své portfolio rozšířila o klienty z finančního sektoru, například o Českou spořitelnu, Air Bank či ČPP Servis.

Etnetra je součástí širší Etnetera Group. Do ní patří ještě Etnetera Motion, Etnetera Activate či podíly v Etnetera AppSatori, První multimediální či Fragile Media.