reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerův Home Credit mohutně luxuje manažerský trh pro internetovou platformu Zonky

14:30, 26. 5. 2017

Velcí bankovní a finanční hráči v Česku by měli výrazně zpozornět. Skupina Home Credit (spotřebitelské úvěry), kterou majoritně ovládá miliardář Petr Kellner a minoritně se zde podílí Jiří Šmejc, připravuje mohutnou ofenzívu své internetové platformy Zonky.

Ta umožňuje běžným lidem prostřednictvím online či mobilní aplikace půjčovat peníze dalším lidem. V těchto měsících Home Credit přetahuje pro Zonky řadu zkušených/seniorních manažerů z celého trhu, aby vytvořil silný tým pro expanzi. Jako ředitel Zonky nastoupil Pavel Novák (foto), který předtím tři roky pracoval v ruském Eldoradu, velkém retailovém řetězci specializujícím se na elektroniku a domácí spotřebiče.

Finančním ředitelem se stane Jiří Humhal, který od roku 2014 pracoval na stejné pozici ve vietnamském Home Creditu. Předtím dělal v Raiffeisenbank. Další manažerské přestupy do Zonky jsou v jednání. Již v březnu do Zonky nastoupil mediální manažer Lukáš Marek jako digital lead and product. Ten do té doby pracoval v online vydavatelství Extra Online Media.

Home Credit do základního kapitálu Zonky rovněž v letošním roce nasypal desítky milionů - nejdříve 62 milionů, v těchto dnech pak dalších 40 milionů korun. Cílem expanze je pokus o nové rozdání karet na finančním a bankovním trhu. Zonky je přitom jedna ze tří firem, kterou si Home Credit nechal na klíč udělat od agentury Creative Dock.