reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Na novém Vejdělkově filmu bude s největší pravděpodobností participovat Nova

14:27, 13. 3. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Na očekávané komerční bombě Jiřího Vejdělka (foto) Něžné vlny, která vstoupí do kin 9. ledna 2014, se s největší pravděpodobností bude podílet Nova Group (či její produkční dcera Media Pro Pictures). Podle zdrojů Borovan.cz Nova ve finále dlouhého licitování přeplatila nabídku konkurenční Primy.

Účast největší komerční televize by se podle zdrojů z branže měla pohybovat celkem okolo 10 milionů korun - ať již v barterech nebo v penězích. O projekt měla zájem i Česká televize, ta ale odpadla ještě dříve než Prima. Producent Něžných vln Tomáš Hoffman (společnost Infinity Prague Ltd) nechtěl informaci komentovat. 

Celkový rozpočet snímku, který se odehrává v roce 1989, by se podle zdrojů Borovan.cz měl pohybovat okolo 30 milionů korun. Částkou několika milionů na něj přispěje i distributor plynu RWE. Nova figurovala jako partner již u předchozích Vejdělkových filmů Muži v naději a Ženy v pokušení.

Jiří Vejdělek je jeden z komerčně nejúspěšnějších režisérů po v novodobé historii českého filmu. Dva jeho poslední filmy Ženy v pokušení a Muži v naději dohromady utržily přes 224 milionů korun (souhrnná návštěvnost skoro dva miliony diváků). Každý samostatně má na kontě "stovku" - to se doposud nepodařilo žádnému českému filmaři. U obou filmů Vejdělek fungoval i jako koproducent.  Úspěšný byl již režisérův debut Účastníci zájezdu