reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Novými vlastníky inzertního serveru Mimibazar.cz nakonec miliardář Křetínský a spol.

aktualizováno
12:58, 19. 6. 2017

Mediální skupina Czech News Center (CNC), kterou ovládají miliardáři Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, se nakonec stala vlastníkem rodinného inzertního serveru Mimibazar.cz. Ten doposud provozovala společnost Affectio Bohdana Škody.

Podle informací Borovan.cz se o nákup Mimibazar.cz zajímala rovněž investiční skupina Penta, která kromě jiného ovládá mediální dům Vltava Labe Media. Z jednání nakonec mělo sejít kvůli neshodě na prodejní ceně. Ta by se v případě akvizice ze strany CNC měla pohybovat podle kvalifikovaného odhadu Borovan.cz v řádu vyšších desítek milionů, pravděpodobně přes 100 milionů korun.

Vedení Czech News Center s novým aktivem plánuje synergie se stávajícími projekty. "Mimibazar navazuje hned na několik našich online projektů. Nejen Maminka.cz, Ženy.cz, ale i Bleskprozeny.cz a další," naznačila šéfka CNC Libuše Šmuclerová. "V Mimibazaru vidíme velký potenciál pro další online rozvoj, důležité jsou pro nás zejména neinzertní příjmy," dodává ředitel online vydavatelství Matěj Hušek.

Mimibazar.cz není sledován monitoringem českého internetu NetMonitor. Vlastník webu nabízí pouze měření podle Google Analytics, podle kterého server kupříkladu od 20. května do 17. června vykázal téměř 48 milionů pageviews. Za rok 2015 Affectio dosáhlo tržeb ve výši téměř 49 milionů korun. Účetní zisk 1,3 milionu, ovšem při odpisech 24 milionů korun.