reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Třetí řada Borgia v Česku utratí 240 milionů

15:21, 15. 3. 2013
Film Aleš Borovan

Čeští filmaři mají v kapse další z obřích zahraničních zakázek. V tuzemských ateliérech a exteriérech bude pokračovat natáčení francouzsko-německého televizního seriálu Borgia. Na jaře se v Česku začne vyrábět již třetí řada, producenti tu plánují utratit minimálně 240 milionů korun. Natáčení na české straně bude zajišťovat opět společnost Etic Films.

Producenty by opět měly být společnosti Atlantique Production Lagardere Entertainment (Francie) a EOS Entertainment (Německo). Část peněz získá například Barrandov Studio, na jehož pozemcích stále stojí věrná kopie svatopetrského náměstí z konce 15. století. Hlavními hvězdami seriálu je John Doman a Mark Ryder, zahráli si i čeští herci Karel Dobrý a Miroslav Táborský.

Projekt se již registroval u fondu kinematografie v programu vracení části utracených peněz. Producenti Borgia by tak měli získat zpět skoro 53 milionů korun.

V Česku se točila první (2010 až 2011) i druhá (2012) řada Borgia. Za výrobu první série zde produkční společnosti utratily přes 210 milionů, u druhé série to bylo dokonce okolo 400 milionů korun. Seriál se rovněž natáčel v Německu, Francii, Irsku nebo v Dánsku.