reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Digitální Etnetera Group zvedla obrat o 110 milionů korun

Seskupení digitálních firem Etnetera Group, které ovládá skupina majitelů v čele s Václavem Bittnerem (foto) a Martinem Holečkem, za uplynulý fiskální rok (skončil v únoru 2017) dosáhlo podle vlastních údajů obratu 426 milionů korun.

V meziročním srovnání to je o 110 milionů více. Nejvíce se na celkových tržbách podílela společnost Etnetera (zakázkový vývoj mobilních a webových aplikací), která za dané období utržila 213 milionů, meziroční růst dosáhl 18 procent. Vysoký nárůst obratu zaznamenaly i Etnetera Motion, která téměř ztrojnásobila tržby v porovnání s rokem 2015 na 50 milionů korun, a Fragile media s meziročním nárůstem o 56 procent na 94,5 milionů.

Provozní zisk všech firem skupiny dosáhl 48 milionů korun (samotná Etnetera 35 milionů). O rok dříve to bylo něco nad 40 milionů.

Do Etnetera Group (EG) ve fiskálním roce 2016 patřilo šest firem s 250 zaměstnanci. Seskupení se zabývá vývojem internetových aplikací, analýzou zákaznického chování, vytvářením brandové strategie nebo zajištěním online kampaní. "Současným cílem Etnetera Group je maximální zaměření na technologie. Po internetu a revoluci chytrých telefonů se otevírají nové cesty, které změní technologickou mapu světa. Změny se budou týkat zejména energetiky, mobility, umělé inteligence, robotiky a virtuální reality," naznačil Bittner.