reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kolem vydavatelství Bauer Media se začalo prát špinavé prádlo, management se brání

18:07, 26. 7. 2017
Vydavatelství Aleš Borovan

Bývalý zaměstnanec velkého vydavatelství Bauer Media (majitel německý koncern Heinrich Bauer VerlagMichal Řeháček (2016 až 2017 digital marketing manager) přistoupil v podmínkách a historii tuzemského mediálního trhu k ojedinělé akci.

Založil web (viz odkaz zde), na kterém slibuje odhalit zákulisí údajně nekalých praktik v tomto mediálním domě. Některé z nich i naznačil. Podle něj Bauer Media "proplácela několik měsíců finanční částky firemním subjektům, které neodváděly žádné reálné služby, a celkové částky možných škod šplhají k vyšším statisícům - až milionu korun." To mělo probíhat prostřednictvím "nastrčených subjektů" v období 2015 až 2017.

"Tuto trestnou činnost organizoval/i neznámí pachatel/é uvnitř inzertního oddělení v kompetenci obchodního ředitele Víta Fialy," uvedl na webu Řeháček. Ten rovněž podle vlastních slov podal na policii na Praze 5 i trestní oznámení na neznámého pachatele "ve věci vyvádění finančních prostředků ze společnosti Bauer Media". Podle vlastního vyjádření v záležitosti kontaktoval jak vedení české pobočky Baueru (na fotce pražské sídlo) včetně ředitelky Karin Vedrové, tak i centrálu firmy v Hamburku. V následujících dnech by mělo následovat publikování interních dokumentů Bauer Media.

Mediální firma však ve vyjádření pro Borovan.cz tato sdělení označila za lživá. "Za touto aktivitou stojí jediný zhrzený bývalý spolupracovník, který neobstál ve své práci a po krátkém působení ve společnosti s ním byla ukončena spolupráce. Tento bývalý spolupracovník dlouhodobě nevybíravým způsobem obtěžuje management našeho vydavatelství, řadové zaměstnance, naši advokátní kancelář, ale i vrcholné vedení nadnárodního koncernu Bauer Media Group. Všechna tvrzení uvedená v jeho "tiskové zprávě" se nezakládají na pravdě, jsou smyšlená, odporují zdravému rozumu a lze je beze zbytku označit za lživá," reagoval management Bauer Media.