reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Zisk operátora O2 v prvním pololetí 2017 vzrostl na 2,6 miliardy, firma si ponechá značku až do roku 2022

Mobilní operátor O2 Czech Republic (většinový majitel miliardář Petr Kellner) za prvních šest měsíců letošního roku mírně navýšil výkon v řádu jednotek procent.

Celkové konsolidované výnosy (český a slovenský trh) se meziročně zvedly o 1,4 procenta na 18,516 miliardy korun. Z toho na mobilní segment v Česku připadá 9,785 miliardy a na fixní segment (opět Česko) 5,35 miliardy korun. Za tímto růstem stojí zejména vyšší výnosy z O2 TV, z podnikání na Slovensku a z mobilních dat. "Na Slovensku ve druhém pololetí zintenzivníme investice do výstavby vlastní mobilní sítě s cílem snížit závislost na národním roamingu a zlepšit tak do budoucna naši ziskovost. Budeme rovněž pokračovat v dalším rozšiřování 4G LTE sítě s cílem uspokojit rostoucí poptávku zákazníků po mobilních datech," uvedl ředitel O2 Tomáš Budník (foto).

Zisk společnosti narostl o 3,2 procenta na 2,632 miliardy korun. EBITDA (zisk před úroky, odpisy, amortizací a zdaněním) se mírně zvedl o 40 milionů na 5,093 miliardy korun. Počet mobilních zákazníků prakticky zůstal nezměněn, na konci června 2017 se pohyboval na úrovni 4,903 milionu. Počet uživatelů placené televize O2 TV se zvýšil o 3,5 procenta na 225 tisíc.

Mobilní operátor rovněž prodloužil dobu, po kterou smí používat značku O2, o tři roky do ledna 2022. "I nadále zůstaneme členem partnerského programu skupiny Telefónica. S tím bude spojená předplatba ve výši zhruba 900 milionů korun, kterou musíme zaplatit do konce tohoto roku," řekl finanční ředitel Tomáš Kouřil.