reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Vydavatelství Vltava Labe Media: tržby na úrovni 1,85 miliardy korun

Report prvních ekonomických čísel vydavatelství Vltava Labe Media (majitel Penta) za rok 2016: tržby ve výši 1,847 miliardy korun, tržby celé skupiny VLM (patří sem například mediazastupitelství AdActive) 2,36 miliardy korun.

Zisk před zdaněním, odpisy, úroky a amortizací (EBITDA) samotného vydavatelství za loňský rok na úrovni 107 milionů, EBITDA celé skupiny 165 milionů korun. Porovnání s rokem 2015 neexistuje, Vltava Labe Media v loňském roce procházela výraznou restrukturalizací, přestěhovala se do nového sídla v pražské Waltrovce (foto) atd. Firma neuvádí údaje ohledně velikosti odpisů, úroků, takže účetní výsledek je třeba jen odhadnout.

Předchozí ztrátová firma Vltava-Labe-Press (VLP) mívala odpisy někde na úrovni 48 milionů, další vydavatelství Astrosat (Astrosat, Tablet Media a VLP zfúzovaly do Vltava Labe Media) pak na úrovni 30 milionů korun. Pokud by se v tomto ohledu nic nezměnilo, znamenalo by to, že účetní výsledek samotné VLM za rok 2016 se pohybuje někde okolo nuly nebo v mírném plusu v řádu milionů korun.

Další naznačení některých trendů ve VLM za loňský rok: managementu se údajně povedlo navýšit celkový reklamní příjem u Deníků o 8,1 procenta a u časopisů o 4,7 procenta. Za celý uplynulý rok vydavatelství prodalo 67,5 miliónu výtisků novin a časopisů.