reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Slavná fantasy sága Píseň ledu a ohně (Hra o trůny) získala v Česku nového knižního vydavatele

12:15, 6. 9. 2017
Televize Knihy Aleš Borovan

Jeden z "přestupů" roku v tuzemském knižním byznysu. Práva na vydání slavné fantasy série Píseň ledu a ohně (PLaO; foto ze seriálu HBO) spisovatele George R. R. Martina v Česku nově získalo vydavatelství Argo.

Sérii doposud vydávala společnost Talpress, která na trh v uplynulých letech vyslala díly Hra o trůnyStřet králůBouře mečůHostina pro vrány a Tanec s draky. Argo nyní všechny knihy vydá v novém překladu, s novou terminologií a v nové grafické úpravě. Půjde o milionový byznys hnaný populárním seriálem HBO, natočeným podle knih PLaO. Zatím bylo natočeno sedm řad a chystá se závěrečná osmá.

Nová verze Arga Hry o trůny by se v obchodech měla objevit již na podzim 2017. K dispozici bude v paperbackové edici i v pevné vazbě. A jako lahůdku Argo chystá fanouškovskou edici 66 kusů v kožené vazbě (tyto varianty by měly být u všech dílů), jejichž cena se bude pohybovat v řádu tisíců korun. Argo v budoucnu vydá i dva chystané díly ságy Vichry zimy a Sen o jaru. Těm fanouškům série, kteří přinesou předchozí varianty PLaO z produkce Talpressu, nabídne Argo na "své" edice slevu ve výši 30 procent.

Argo již před třemi lety vydalo knižně povídky ze světa Písně ledu a ohně pod názvem Rytíř Sedmi království (jako komiks tento titul vydalo Nakladatelství Crew). Doposud se jich prodalo na 25 tisíc kusů.