reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Divadelní boss Lichtenberg investuje do nových muzikálů Casanova a Mata Hari

13:06, 19. 3. 2013
Muzikály/divadlo Aleš Borovan

Jeden z nejsilnějších muzikálových producentů Oldřich Lichtenberg v letošním roce investuje se společníkem Michalem Davidem do dvou muzikálových projektů v pražském Divadle Broadway: Casanova a Mata Hari. Oba vznikají v produkci společnosti Cleopatra Musical, ve které Lichtenberg a David vlastní po 50 procentech.

Premiéra Casanovy je naplánována na květen, Mata Hari se začne hrát v září. Souhrnný rozpočet obou kusů by se měl pohybovat mezi 20 až 22 miliony korun. 

Casanova (režie Filip Renč), kterého napsali Zdeněk Barták s Petrem Markovem, se objevil již loni v létě na zámku Hluboká. Naopak Mata Hari bude novinka. Autorem hudby je právě David, na libretu pracuje Lou Fanánek Hagen. V titulu by se měla objevit řada renomovaných činoherců jako Martin Stropnický nebo Jiří Langmajer.

V Divadle Broadway, které Lichtenberg vlastní spolu s Jánem Kováčikem, se v letošním roce rovněž hraje kus z pera Partičky Večírek a starší muzikály Klíč králů (Daniel Landa), Tři mušketýři (Michal David, Lou Fanánek Hagen, Libor Vaculík) a Kat Mydlář (opět David s Hagenem). Financování muzikálových kusů v Divadle Broadway (ale i obecně) je nyní obtížnější vzhledem k ukončení partnerství energetického gigantu ČEZ a omezení peněz z firem, provozujících casina.