reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Vydavatel PC hry World of Tanks otevírá obří pobočku v Praze, nabírá desítky lidí

Česká republika se opět dostává na mapu světového herního průmyslu. Herní vývojář a vydavatel her Wargaming Group, který stojí kromě jiného za úspěšným PC titulem World of Tanks (screen), v těchto dnech otevírá pobočku v Praze.

Již v březnu vznikla zaštiťující společnost Wargaming Prague. Tuzemská pobočka bude zaměřena na business inteligence (analýzy trhu) nebo quality assurance (beta testy atd.). Do Česka se rozšíří i vývoj titulu World of Tanks. V tuto chvíli v kanceláři pracuje 50 lidí, počet zaměstnanců se v první vlně rozšíří na cca 140. Celkový plán počítá až s 300 lidmi z vývoje, quality assurance a business inteligence. Tím pádem se Wargaming stane jednou z největších software gaming firem v Česku.

Wargaming začínala původně v Bělorusku (zakladatel Viktor Kislyi) v roce 1998. Nyní má centrálu, TOP management na Kypru. Vývoj probíhá v Minsku, Petrohradě, Chicagu, Seattlu a dalších místech. Ve Francii je velká publishingová kancelář. Celkem má Wargaming po celém světě 40 poboček, kanceláří a vývojářských studií. Doposud vyvinula cca 15 titulů (World of Warships, World of Warplanes atd.), které globálně hraje na 200 milionů lidí. Od roku 2009 přešla na vývoj free-to-play online akčních her s možností nákupu nejrůznější výbavy/instrumentů/výhod ve hře.