reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

PR agentura Bison & Rose, válčící s Babišem, zvedla čistý zisk na 23 milionů

11:21, 11. 10. 2017

Jedné z největších PR agentur Bison & Rose (BR), která je v lítém sporu s mocným miliardářem a tvůrcem projektu ANO Andrejem Babišem, loni klesly prodeje služeb.

Tržby z prodeje výrobků a služeb společnosti meziročně klesly o 5 milionů na 95 milionů korun (na Česko připadlo 84 milionů). Ještě v roce 2013 tyto prodeje dosáhly 170 milionů korun. Borovan.cz již dříve psal, že po nástupu Babiše do čela ministerstva financí Bisonům v roce 2014 spadly tržby o 60 milionů. V daném roce agentura přišla například o kontrakt se strategickou státní firmou Čepro, kterou spravuje právě ministerstvo financí.

Bilanci BR za loňský rok "zachraňují" další výnosy v objemu 29 milionů korun, kupříkladu z tehdy dceřiné lobbistické firmy Merit Government Relations (nyní ji ovládá mateřský vehikl B&R Holding). Tím pádem celkový obrat Bison & Rose za rok 2016 dosáhl 127 milionů, v meziročním srovnání o 12 milionů více. Čistý zisk za sledované období vyskočil ze 14 milionů na 23 milionů korun.

Bison & Rose vlastní vlivný komunikační hráč Miloš Růžička (foto), Olga Bisová, Roman Šmíd a Vladimír Bystrov. Růžička je znám svými úzkými kontakty na Lidový dům a vlivné persony ČSSD, mimo jiné dělá poradce ministrovi vnitra Milanovi Chovancovi. BR pracovala/pracuje kupříkladu pro ČEZČSOB, Asental Group, Mastercards nebo Microsoft. Letos firma ztratila velkou část zakázky od operátora O2 Czech Republic.