reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Majitel filmových ateliérů Krejčí oficiálně zahájil stavbu nových hal za více než 100 milionů

15:15, 26. 10. 2017

Slavnostní poklepání na základní kámen zahájilo dnes oficiálně výstavbu dvou nových filmových ateliérů v areálu Prague Studios (PS) v Praze - Letňanech. O rozsáhlé investici jsme informovali před několika týdny jako první na zpravodajském trhu.

Stavba, která v reálu běží již několik měsíců, by měla být dokončena na jaře 2018. Firma, kterou vlastní filmový podnikatel Tomáš Krejčí (na první fotce druhý zleva), tak bude mít kromě stávajících tří ateliérů k dispozici další dva plus prostory pro zázemí (viz obrázky dole). Podle informací Borovan.cz letňanské ateliéry pro nové haly registrují první předběžné objednávky na natáčení, kupříkladu od producenta Star Wars Ricka McCalluma.

Nová investice (včetně nákupu pozemků), kterou z velké části financovala UniCredit Bank, se pohybuje na úrovni 140 milionů korun. Její součástí bude rovněž modernizace současných ateliérů. PS po dokončení nových hal bude mít na ploše 30 tisíc m² k dispozici: Ateliér 1 (3 000 m²), Ateliér 2 (2 500 m²), Ateliér 5 (1 000 m²), přilehlé kanceláře, maskérny, kostymérny, catering a dílny plus nově Ateliér 3 (1 250 m²) a Ateliér 4 (1 250 m²), oba propojitelné do jednoho prostoru.

Díky filmovým pobídkám v Česku běží naplno kola filmové a televizní produkce, do ateliérů (kromě PS rovněž Barrandov Studio) a exteriérů směřuje řada zahraničních zakázek. Jen v Prague Studios se v uplynulých letech natáčely například filmové hity Children of Dune (2002), Van Helsing (2003), Wanted (2007), The Adventurers (2016) a řada dalších titulů. Každoročně tady vznikají desítky výpravných reklam.