reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

CineStar otevřel nové multikino v Českých Budějovicích

13:13, 4. 11. 2017
Film Aleš Borovan

Druhý největší řetězec multikin v Česku, společnost CineStar, posiluje síť v krajských městech. V pátek 3. listopadu otevřel svůj třináctý multiplex v Obchodním centru IGY v Českých Budějovicích. O chystané akci jsme psali již na počátku roku 2016.

Nový CineStar IGY Centrum má 9 sálů o kapacitě 1312 míst. Celková kapacita CineStar se tak zvedne na 99 kinosálů a přes 16 tisíc míst. Pro srovnání, největší tuzemský řetězec Cinema City provozuje nyní po otevření megaplexu na pražském Chodově 14 multiplexů se 133 kinosály, ve kterých je téměř 25 tisíc sedadel. CineStar v jihočeské metropoli již jedno multikino provozuje, v OC Čtyři Dvory.

Majitelé CineStar, multimilionář Pavel Vodička a CineStar International, investovali v Českých Budějovicích do moderních technologií. "Diváci si budou moci užít filmy se v současnosti nejdokonalejším prostorovým zvukem Dolby Atmos, s dokonale ostrým obrazem ve 4K rozlišení a duálním 3D systémem," uvedl Jan Bradáč, výkonný ředitel CineStar. Na rozdíl od jiných multikin CineStar v Česku byl v nové pobočce aplikován nový design; sedačky v několika pastelových barvách, velkoplošné projekce ve foyer atd.