reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Hobit v Česku startuje druhou byznysovou vlnu

15:28, 22. 3. 2013
Film Aleš Borovan

Byznysový kolotoč kolem hollywoodského trháku Hobit: Neočekávaná cesta vstupuje do druhé fáze. Producenti MGM, Warner Bros. a New Line Cinema se pokusí sáhnout si pro další miliony do peněženek konzumentů prostřednictvím záplavy DVD a Blu-Ray. V Česku tyto produkty na trh vypustí 10. dubna společnost AQS (její značka Magic Box), která vlastní distribuční práva.

V obchodech se tak objeví hned pět produktů s prvním dílem Hobita: od běžného 2DVD až po speciální edici 4 Blu-ray steel book, která bude obsahovat 2D a 3D verzi filmu. Díky rozsáhlé promo kampani a síle značky se dají očekávat nadprůměrná prodejní čísla.

Ty zaznamenaly již předchozí "tolkienovské" disky s trilogií Pán prstenů. Podle statistik Magic Box se doposud prodalo přes 62 tisíc DVD a Blu-ray Pána prstenů (nejvyšší počet - 7700 kusů - zaznamenalo DVD Společenstvo prstenu, edice Bestseller). Firma přitom vydala přes 20 nejrůznějších edic. Skutečná čísla Pána prstenů na DVD a Blu-ray jsou ještě vyšší. Disky s tolkienovskou ságou původně prodávala jako novinku česká pobočka Warner Bros., jejíž souhrnný prodej Pána prstenů přesáhl 200 tisíc disků. Magic Box pak trilogii vydal jako katalogové edice.

Film Hobit (distribuce Warner Bros.) v českých kinech zaznamenal značný komerční úspěch. Celkové tržby přesáhly 100 milionů korun (premiéra na počátku prosince 2012), návštěvnost pak 650 tisíc diváků.