reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Lukačovičův Seznam.cz začal řídit nový kolektivní CEO, změnila se struktura TOP managementu

15:29, 10. 11. 2017

Miliardář a jediný majitel výdělečného Seznam.cz Ivo Lukačovič znovu po krátkém čase promíchal strukturou a rozdělením kompetencí nejvyššího vedení společnosti.

Internetového obra nyní nově řídí kolektivní CEO. Vlastně se jedná o tři CEO, kteří jsou zároveň členové/místopředsedové představenstva - Tomáš Kapalín, Ondřej Procházka a Pavel Zima (na fotce zleva doprava). Ti si pod sebe napřímo vytáhli oblasti, kterým se budou speciálně věnovat: obchod, obsah a jednotlivé produktové priority. Zároveň došlo k rozdělení obchodu na prodej reklamy a zajištění reklamních produktů. Šéfem představenstva zůstává samotný Lukačovič.

Změny se promítly do další úrovně managementu. Hned pod kolektivním CEO se nyní nachází šest ředitelů: obchodní ředitel Martin Švarc, obsahový ředitel Igor Kalaš a šéfové nově vytvořených divizí Reklamy (Ondřej Krišica), Zpravodajství a TV (Jakub Unger), Vyhledávání (Tomáš Pergler) a Služeb (Ladislav Veselý).

Dosavadní výkonný ředitel Seznamu Michal Feix se stává provozním ředitelem, který řídí zbytek TOP managementu. To znamená personální ředitelku Helenu Kuklíkovou, technického ředitele Vlastimila Pečínku a finanční ředitelku Miroslavu Chadimovou.

Seznam.cz v roce 2016 utržil 3,706 miliardy korun, oproti roku 2015 o 9,9 procenta více. Čistý loňský zisk společnosti dosáhl 1,11 miliardy korun.