reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tržby barrandovských ateliérů loni stouply na 463 milionů

17:06, 25. 3. 2013
Film Aleš Borovan

Největší české ateliéry Barrandov Studio (BS) loni zažily příznivý rok. Firmě, kterou ovládá skupina investorů v čele s Tomášem Chrenkem, stouply meziročně tržby ze 414 milionů na 463 milionů korun (neauditované výsledky). Naopak celkové výnosy mírně poklesly o dvě procenta na 630 milionů korun.

Ateliéry zejména těžily z přílivu zahraničních zakázek - jejich služeb využily obří projekty Sněhoborec (produkce Stillking Films, Transperceneige) nebo seriál Borgia (Etic Films). Služeb BS využila i česká pobočka HBO při natáčení druhé řady Terapie (hlavní role Karel Roden) a minisérie Hořící keř nebo Česká televize v projektu StarDance. Celková vytíženost ateliérů v roce 2012 stoupla meziročně ze 74 procent na 80 procent.

"Díky otevření filmových pobídek čekáme, že letošní rok bude stejně dobrý. Plus by se měly projevit nové aktivity, kterými se budeme letos zabývat," uvedl ředitel Barrandov Studio Petr Tichý (foto). První rozsáhlý rozhovor s Petrem Tichým včetně komentování rozsáhlých plánů Barrandova na letošní rok přinese Borovan.cz v zítřejším vydání.