reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mobilní operátor Nordic Telecom získává půlku poskytovatele internetu Suntel Net

12:34, 21. 12. 2017

Mobilní operátor Nordic Telecom ze skupiny Nordic Investors (vlastníci Tomáš Otruba, Jan Petřík) kupuje 50 procentní podíl ve společností Suntel Net, spadající do investiční skupiny DRFG (David Rusňák).

Suntel Net je silný poskytovatel internetu na Moravě. Nordic Investors přinese do projektu bezdrátovou technologii LTE v pásmu 3,7 GHz, Suntel Net zase znalost trhu a zkušenost s integrací malých a středně velkých poskytovatelů internetových služeb.

"Vstupem do Suntel Netu naplňujeme dlouhodobou strategii být aktivním hráčem na rezidentním telekomunikačním trhu,“ říká ředitel Nordic Telecom Libor Dočkálek (foto). Postupem času by mělo dojít k propojení týmů obou firem a výraznému kapitálovému posílení. Společnost Suntel Net sdružuje lokální poskytovatele internetového připojení a poskytuje služby do více než 41 tisíců domácností a firem. Cílem je do dvou let obsluhovat 150 tisíc zákazníků.

Výše uvedený deal souvisí ještě s jednou transakcí mezi DRFG a Nordic Investors. DRFG Real Estate přebírá od NI nákupní a společenské centrum Géčko v Liberci. Souhrnná valuace obou obchodů se pohybuje okolo objemu 750 milionů korun.