reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Časopisecké vydavatelství Bauer Media udrželo čistý zisk nad 100 milionů korun

18:39, 16. 1. 2018

Výkon velkého časopiseckého vydavatelství Bauer Media (součást německého koncernu Heinrich Bauer Verlag), které stojí za tituly Můj svět, Týdeník Televize, Rytmus života, Tina, TV Max, Žena a život nebo Pestrý svět, v předloňském roce mírně poklesl. Firma si však i vzhledem k dlouhodobému poklesu na printovém trhu stále držela solidní čísla.

Čistý zisk Bauer Media v roce 2016 dosáhl 124 milionů korun, což v meziročním srovnání představuje pokles o 17 milionů korun. Odpisy se pohybovaly na úrovni 3 milionů. Tržby z prodeje výrobků předloni klesly o 5 procent na 634 milionů korun. Společnost předloni poslala majitelům na dividendách na 140 milionů korun.

Dceřiná firma Bauer Media Praha, která vydává lifestylové a módní licenční magazíny Harper´s Bazaar, Cosmopolitan nebo Esquire, utržila v daném období 135 milionů korun (meziročně plus 4 miliony), čistý zisk se zvedl ze 2 milionů na 10 milionů korun.

V daném období si čtenáři koupili přes 44 milionů kusů auditovaných titulů z produkce Bauer Media, firma oslovila 2,23 milionů čtenářů. Vydavatelství, které vydává na tři desítky časopisů a speciálů, se rovněž v daném období vyrovnalo i se střídáním na čele TOP managementu: do poloviny roku 2016 Bauer Media šéfovala Alena Černá, kterou nahradila Karin Vedrová.