reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do investiční skupiny Miton Group nastupuje jako partner Pavel Vopařil

10:09, 23. 1. 2018

Investiční skupina Miton, která se specializuje na internetový segment, rozšiřuje řady partnerů. Až doposud Miton tvořilo šest partnerů Ondřej Raška, Milan Zemánek, Tomáš Matějček, Michal Jirák, Václav Štrupl a Tomáš Hodboď (klíčové podíly v řádu desítek procent mají první čtyři z nich). 

Novým partnerem se stává Pavel Vopařil (foto), který se bude z pozice s označením venture partner starat o rozvoj dvou firem Mitonu, Bonami a Lavito International. Do obou zároveň vstupuje jako investor. Vopařil má mnohaleté zkušenosti jak z online prostředí, tak z poradenského byznysu. Dříve působil jako obchodní ředitel vydavatelství Economia (Zdeněk Bakala), portálu Centrum.cz či ve společnosti McKinsey.

Vopařil se do Mitonu přidává poté, co během loňského roku vedl prodej Slevomatu do rukou britské skupiny Secret Escapes. S odhadovanou částkou přes 1,5 miliardy korun se jedná o největší exit v historii Mitonu.

Lavito International aktuálně operuje v Polsku a Turecku. Bonami, online obchod s nábytkem a doplňky pro domácnost, nyní působí už na čtyřech evropských trzích a chystá se dále expandovat. Těmto firmám bude Vopařil pomáhat ve strategických záležitostech a v klíčových rozvojových otázkách. Zároveň bude úzce spolupracovat a podporovat CEO obou společností.